Boczniaki z patelni – pyszne !

Boczniaki z patelni. Boczniaki uwielbiam, można je kupić przez cały rok, można je samemu hodować :) 

Boczniaki z patelni
grzyby boczniaki z patelni

Boczniaki z patelni 

  • kilka boczniaków 
  • olej rzepakowy 
  • 2 łyżki masła 
  • sól 

 

Na patelni rozgrzać olej z masłem, na rozgrzanym tłuszczu położyć boczniaki i smażyć na złoty kolor. 

Całość zajmuje koło 10 minut maksymalnie, gdy grzyby będą przy złocone ściągamy grzyby z patelni i posypujemy solą. 

Pyszne ! 

4 myśli na temat “Boczniaki z patelni – pyszne !

  1. To ja już wolę boczniaki, bezpieczniejsze. Bo kanie można pomylić z innymi grzybami, które do spożycia nadają się marnie ;)

Możliwość komentowania jest wyłączona.