Bułka faszerowana

Wczoraj na blogu u Pyzy zobaczyłam ten przepis  i postanowiłam go dzisiaj wypróbować.

I tak powstało śniadanie urodzinowe dla mojego syna Michała – 10 urodziny.

Bułka faszerowana na śniadanie

Składniki dla 5 osób:

  • 5 bułek kajzerek
  • 10 dkg mięsa mielonego
  • 1/2 cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 jajek
  • 5 plasterków żółtego sera
  • szczypta soli, pieprzu i rozmarynu

bułka faszerowana

Z bułeczek odkroić czapeczki, wydrążyć środek. Obraną i drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek przysmażyć na patelni, dodać mięso mielone i razem przysmażyć doprawiając do smaku. Rozgrzać piekarnik do 240 C. Do wydrążonej bułki włożyć łyżkę farszu mięsnego, wbić ostrożnie jajko i przykryć plasterkiem żółtego sera. Ułożyć bułki na blasze i włożyć do piekarnika, piec aż jajka się zetną.

Próbowałam zrobić dobre zdjęcie, ale głodny jubilat i reszta rodziny mi nie dali :) Było pyszne ! polecam ! Napewno ten pomysł na śniadanie wejdzie na stałe do naszego menu.