tak zawitało i u mnie na blogu :)
Polecam bo pyszne !
To, które zrobiłam w foremce keksowej zniknęło w minutę. Na całe szczęście zrobiłam też dwie małe babeczki w foremkach do muffinów i im udało mi się zrobić szybkie zdjęcie.
Ciasto cytrynowe wg Kasi
Składniki:
1 kostka do pieczenia margaryny KASIA
1 szklanka cukru
4 jajka
2 szklanki mąki
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
1 cytryna
Skórkę z cytryny zetrzeć na drobnej tarce, z owocu wycisnąć sok. Zmieszać skórkę z sokiem. Margarynę utrzeć z cukrem i pojedynczo dodawanymi jajkami na jednolitą masę. Następnie dodać szklankę przesianej mąki i proszek do pieczenia, wymieszać. Dodać sok ze skórką z cytryny i drugą szklanę mąki. Wszystkie składniki dokładnie połączyć. Ciasto przelać do podłużnej prostokątnej formy (ok. 30 x 10 cm), posmarowanej i posypanej bułką tartą.
Piec 40 – 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Jest szybkie do zrobienia, jest pyszne ! Naprawdę polecam :)