Jarmuż duszony czyli jesienny dodatek do obiadu

Jarmuż to warzywo, które rosło przez kilka lat na naszych grządkach, ale przyznaje się jakoś mnie do siebie nie przekonywało. A tu proszę roślinka już nie rośnie na grządce a ja kupiłam na placu liście i zrobiłam z nich pyszny dodatek do drugiego dania.

jarmuż duszony

Jarmuż duszony

  • kilka liści jarmużu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki wody

Liście jarmużu umyłam, poodrywałam zielone części liści i drobrno porwałam palcami. Czosnek obrałam i pokroiłam w plasterki. Na patelni rozgrzałam oliwę z masłem wrzuciłam liście i wszystko razem poddusiłam z 2 łyżkami wody, doprawiłam solą i pieprzem.

Szczerze mówiąc było to pyszne !

3 myśli na temat “Jarmuż duszony czyli jesienny dodatek do obiadu

Możliwość komentowania jest wyłączona.