Kociołek pełen smaków

Kociołek pełen smaków, czyli same pyszności zamknięte w kociołku i upieczone w ogniu.

kociolek

Kociołek pełen smaków 

  • 10 ziemniaków
  • 3 cebule 
  • 3 ząbki czosnku 
  • 0,5 kg kiełbasy 
  • 20 dkg boczku 
  • 1 kostka mięsna Winiary
  • 0,5 kg kiszonej kapusty Brassica ( polecam ! ) 

Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Cebule i czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Kiełbasę i boczek kroimy w większą kostkę. 

W kociołku układamy warstwami ziemniaki, cebulę z czosnkiem, kiełbasę z boczkiem i kapustę kiszoną. Podlewamy kubkiem wody wymieszanym z jedną kostką mięsną Winiary.  

Zamykamy, wstawiamy do ogniska i pieczemy ok. 1 godziny. Ziemniaki w związku z tym że jest kwas z kapusty mega miękkie nie będą, będą za to sprężyste i pyszne. 

kapusta kiszona Brassica

Smacznego ! 

 

ps. jak spotkacie tą kapustę to kupcie, bo naprawdę warto – i to nie jest sponsorowana reklama ;)

ps. przepis powstał w ramach współpracy z marką Winiary w ramach programu Przyjaciele Winiary 

PrzyjacieleWINIARY

Opublikowany w Bez kategorii