Kociołek pełen smaków, czyli same pyszności zamknięte w kociołku i upieczone w ogniu.
Kociołek pełen smaków
- 10 ziemniaków
- 3 cebule
- 3 ząbki czosnku
- 0,5 kg kiełbasy
- 20 dkg boczku
- 1 kostka mięsna Winiary
- 0,5 kg kiszonej kapusty Brassica ( polecam ! )
Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Cebule i czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Kiełbasę i boczek kroimy w większą kostkę.
W kociołku układamy warstwami ziemniaki, cebulę z czosnkiem, kiełbasę z boczkiem i kapustę kiszoną. Podlewamy kubkiem wody wymieszanym z jedną kostką mięsną Winiary.
Zamykamy, wstawiamy do ogniska i pieczemy ok. 1 godziny. Ziemniaki w związku z tym że jest kwas z kapusty mega miękkie nie będą, będą za to sprężyste i pyszne.
Smacznego !
ps. jak spotkacie tą kapustę to kupcie, bo naprawdę warto – i to nie jest sponsorowana reklama ;)
ps. przepis powstał w ramach współpracy z marką Winiary w ramach programu Przyjaciele Winiary
Kociołek przyrządzany w ognisku to coś niepowtarzalnego:) Uwielbiam.