Kopytka, szpinak, gorgonzola – obiad z trzech składników

Dzisiaj pracuję z domu, więc mogę sobie zrobić obiad sama :) Tym razem nie do pudełka.

Kopytka, szpinak, gorgonzola – to znalazłam w lodówce i już był pomysł.

kopytka-szpinak-gorgonzola-przepis

 

Kopytka kupne, tak nie ukrywam tego wcale :) Resztka opakowania liści szpinaku, pozostałego po sałatce sprzed kilku dni. W lodówce też znalazłam kawałek mojego ulubionego sera czyli gorgonzoli. Aj, mogłabym ją jeść codziennie, uwielbiam !

Kopytka, szpinak, gorgonzola

  • garść kopytek
  • garść szpinaku
  • kawałek nieduży gorgonzoli
  • olej rzepakowy łyżka
  • 1 ząbek czosnku ( wprost z zamrażarki )

 

Na patelni rozgrzałam olej, po chwili dodałam do niego kopytka, pomieszałam i pozwoliłam im się podgrzać i leciutko podrumienić.

Dodałam czosnek i szpinak – to para dla mnie nierozłączna ! Przemieszałam całość. Gdy szpinak zaczął się kurczyć dodałam do całości pokruszoną gorgonzolę, zamieszałam i gotowe !

Kilka minut przy patelni, wyczyszczenie lodówki i gotowy pyszny obiad  !