Naleśniki z dynią na ostro

Naleśniki z dynią na ostro to przepis, który przygotowałam z okazji gotowania na placu Nowym w Krakowie podczas spotkania Krakowskim Targiem ( tu więcej info ).

Naleśniki mimo, że krojone na 2 lub 3 części rozeszły się migiem i kilka osób prosiło o przepis na blogu, tak więc jest i przepis.

naleśniki z dynią na ostro

Naleśniki z dynią na ostro

  • 1 kg dyni
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 duże cebule
  • 2 łyżki curry Kamis
  • 2 łyżeczki startego świeżego imbiru
  • kilka łyżek oleju rzepakowego

 

Dynię, czosnek i cebulę obrać. Dynię pokroić w paseczki w miarę cienkie, cebulę pokroić w piórka, czosnek przepuścić przez praskę.

Na rozgrzanym oleju podsmażyć czosnek wraz z cebulę i imbirem, dodać dynię i wszystko razem wszystko porządnie przesmażyć, dodać curry i jeszcze chwilę poddusić.

Na naleśnik nakładać farsz, zapiec / odgrzać na patelni lub grillu elektrycznym.

Smacznego !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 komentarze do “Naleśniki z dynią na ostro

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *