Palacio Mel – miód pitny i KONKURS

Palacio Mel to pyszny miód który bierze udział w konkursie .. ale o tym już we wpisie ;) 

 

palacio

 

Kilka słów o tym jak powstaje miód pitny dwójniak – to miód, dla których brzeczka powstaje z jednej jednostki objętości miodu rozcieńczonej jedną jednostką objętości wody. Kompozycja miodu i soku z dojrzałych malin daje wyborny efekt smakowo – zapachowy. Długie leżakowanie tego trunku gwarantuje wyważony i delikatny smak.

miod palacio mel

A teraz mój ulubiony przepis na zimne wieczory :

 

Grzaniec z miodem 

  • 150 ml miodu
  • 1 goździk 
  • 1 cm kory cynamonowej 
  • 1 plasterek pomarańczy 

Miód delikatnie podgrzewamy dodajemy kawałek kory cynamonowej, dwa goździki.Plasterek pomarańczy obieramy ze skórki, miąższ delikatnie rozdzielamy rękami i przekładamy do szklanki lub glinianego kubeczka na dno. Wlewamy podgrzany miód ( bez kory cynamonowej)  i gotowe. 

A zapraszam też do udziału w konkursie Konkurswiniarski.pl, bo Palacio Mel to produkt który bierze udział w konkursie – zagłosujcie i wygrywajcie nagrody ! 

 

konkurs

 

TU  możesz się dowiedzieć więcej o Mazurskich Miodach. 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 komentarze do “Palacio Mel – miód pitny i KONKURS

  1. Świetna nagroda, bo miód pitny to wyjątkowy alkohol – nie za mocny, ale ścina z nóg, a przy tym (dobrze zrobiony) smakuje bardzo przyjemnie. Polecam wykonanie takiego miodu samodzielnie, choć to trunek raczej dla cierpliwych :) Przykładowo, taki dwójniak powinien leżakować minimum 3 lata, choć dawniej uważano, że 5 lat to optymalny czas. Natomiast wg podań tradycyjnego miodosytnictwa z XIX wieku, dwójniak powinien zaczekać do konsumpcji aż 50 lat! Znacznie prościej kupić w sklepie, ale domowy miód pitny to większa satysfakcja – pozdrawiam serdecznie

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *