Ostatnio wraz z Agnieszką z bloga Z widelcem po Krakowie przeprowadziłyśmy pokaz kulinarny, przeczytajcie jak to było.
Pokaz kulinarny, wspomnień garść.
Pokaz kulinarny w Leroy Merlin Bonarka Kraków, przeprowadziłam wraz z Agnieszką z bloga Z widelcem po Krakowie w dniu 30.04.16.
Przybyłyśmy do Leroy Merlin w godzinach przedpołudniowych ze wszystkimi składnikami potrzebnymi do przygotowania trzech sałatek. Trzech sałatek z których każda może być spakowana do pojemnika na lunch i zabrana do pracy. Pokazywałyśmy klientom Leroy Merlin, że to naprawdę proste i szybkie w przygotowaniu pomysły na pyszny, niedrogi i zdrowy lunch do pracy.
Przygotowałyśmy trzy sałatki :
Pierwszą z nich już znacie z mojego bloga Sałatka do pracy .
Drugą była sałatka z tuńczykiem – składniki to: tuńczyk w sosie własnym z puszki, pomidorki koktajlowe pokrojone na ćwiarteczki, mieszanka sałat, prażone pestki dyni i jajka na twardo. Sos składał się z musztardy francuskiej i oliwy z dodatkiem pieprzu i odrobiny soli .
Trzecia sałatka to Tabbouleh czyli sałatka z kuskusem. Składniki sałatki to : kuskus – zalany gorącą wodą, ciecierzyca z puszki, suszone pomidory zalane oliwą, oliwa z suszonych pomidorów, zielone oliwki, pietruszka zielona, świeża mięta, prażone pestki dyni, sok z cytryny i pieprz.
Bardzo dziękujemy wszystkim którzy odwiedzili nasze stoisko w dziale kuchni. Zniknęło ponad 200 porcji sałatek :)
Dziękujemy za wszystkie miłe rozmowy na temat jedzenia, Państwa spostrzeżeń dotyczących pakowania sałatek do pracy, sosów do sałatek :)
Do zobaczenia !