Skrzydełka z kurczaka z wolnowaru (slow cooker) bardzo lubimy rodzinnie.
Najchętniej pieczone w Philips AirFryer. Ale jako, że ostatnio dostałam gazetę z USA w której był przepis na skrzydełka z wolnowaru ( slow cooker ) to szybko je zrobiłam i były znakomite. Mięso odchodzące od kości, pyszne w smaku przez sos sojowy z miodem. Naprawdę pyszna przekąska / przystawka.
Skrzydełka z kurczaka z wolnowaru
- 12 skrzydełek z kurczaka ( podzielonych na części )
- 0,5 szklanki sosu sojowego
- 0,5 szklanki miodu
- 1/2 łyżeczki chilli
Skrzydełka umyć, osuszyć i podzielić na trzy części nożem ( lotki – najcieńsza część skrzydełka – u nas trafiają do kotów ) . Wymieszać z misce sos sojowy, miód i chili. Do misy slow cookera wlać zalewę, dołożyć skrzydełka i wymieszać, płyn ma zakrywać skrzydełka. Włączamy slow cookera na najwyższy stopień grzania czyli high i w ten sposób je gotujemy przez 3 godziny, po tym czasie ja zmniejszyła na minimum i gotowałam jest przez kolejne 7 godzin. Potem wyjęłam skrzydełka przełożyłam na papier do pieczenia i podpiekłam je w piekarniku przez 10 minut. Zniknęły w momencie, pyszne, mięso odpadające od kości. Polecam !
trzeba na głowę upaść,żeby gotować skrzydełka tyle godzin
No niestety nie masz racji .. to jest slowcooker, czyli wolnowar – który zjada mniej prądu niż inne urządzenia :)