Szybka chińszczyzna

Szybka chińszczyzna oj, spokojnie tak mogę nazwać to danie powstało w kilkanaście minut wieczorem, aby następnego dnia dzieci mogły zjeść obiad. Danie szybkie w przygotowaniu, a na tyle smaczne że M. chciał zabrać je ze sobą do szkoły ;)

 

szybka chińszczyzna

Szybka chińszczyzna

  • 4 udka z kurczaka ( bez kości )
  • 3 łyżki oleju kokosowego 
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 opakowanie mieszanki warzyw Chińskiej ( mrożone )
  • makaron ugotowany ( u nas dzień wcześniej spaghetti )
  • sos sojowy
  • olej sezamowy

szybkie chińskie danie z makaronem

Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Na patelni ( głębokiej) rozgrzać olej kokosowy i mocno na nim podsmażyć czosnek i cebulę. Zdjąć z patelni warzywa, podsmażyć pokrojone w drobne kawałeczki udka z kurczaka i obsmażyć je porządnie, dodać warzywa mrożone i wszystko porządnie podsmażyć, dodać cebulę z czosnkiem, doprawić kilkoma łyżkami sosu sojowego. Wszystko porządnie udusić. Przed podaniem wymieszać z olejem sezamowym i makaronem.