Trzy pory dnia – Krzysztof Tyszkiewicz

Trzy pory dnia czyli kulinarne fascynacje Krzysztofa Tyszkiewicza to książka, która niedawno trafiła w moje ręce.

trzy pory dnia

Książka opisuje życie rodzeństwa Tyszkiewiczów czyli Krzysztofa i Beaty. Książki przenosi nas w ich czasy dzieciństwa, potem młodości aż do chwili obecnej.

 trzy pory dnia tyszkiewicz

Dowiadujemy się co jadali w domu, a były to suflety z sera w prodiżu, czy małe rybki które ich mama kupowała, gotowała z warzywami i były wspaniałe. A w czasach młodości byli w Paryżu i tam Beata jadła curry jagnięce, a Krzysztof jadł ostrygi i popijał mrożonym Beaujolais. Ale stop, więcej Wam nie powiem, bo naprawdę zachęcam do sięgnięcia po tą książkę. Czyta się ją znakomicie, zawiera przeróżne przepisy, rodzinne zdjęcia i anegdotki.
Krzysztof jak się okazuje prowadził programy kulinarne w niemieckiej telewizji i stamtąd pochodzi kilkanaście przepisów na dania i też są kolejne opowieści z tamtych czasów.

trzy por

Dużym plusem dla mnie jest to, że zdjęcia są autorstwa Krzysztofa, a nie z banku zdjęć .. w ten sposób widzimy jak autor sam widzi swoje potrawy .

Szczerze polecam !

Trzy pory dnia – kulinarne fascynacje Krzysztofa Tyszkiewicza
Rozmowa o smakach z Beatą Tyszkiewicz
stron 222
Wydawnictwo GJ

Jedna myśl na temat “Trzy pory dnia – Krzysztof Tyszkiewicz

Możliwość komentowania jest wyłączona.