Ostatnio zostałam zaproszona do Warszawy na warsztaty kulinarne organizowane przez markę Malma pod nazwą Per L’Amore della pasta. Warsztaty odbywały się z studiu kulinarnym Kenwood.
Na początek było kilka słów o makaronach o tym co będziemy robić i kto nas będzie tego uczył. Okazało się, że uczyć nas będzie przemiły kucharz Andrea Scarantino, który na co dzień pracuje w restauracji Mamma Marietta. Warsztaty miały formułę – najpierw kucharz pokazuje co i jak zrobić, próbujemy gotowego dania a potem w trójkach gotujemy razem to danie.
Ja miałam przyjemność gotować z Anną Marią z Kucharni i Edytą z bloga Madame Edith . Warsztaty przebiegały w luźnej fajnej atmosferze po prostu było wspaniale, rozmowy, próbowanie.
Ugotowaliśmy wspólnie :
- Spaghetti ai 3 Pomodori e Vitellino czyli spaghetti w 3 pomidorach i cielęcinie
- Penne agli Asparagi e Mascarpone czyli Penne ze szparagami i mascarpone
- Creme di mascarpone con Frutti di Bosco – krem z mascarpone z owocami leśnymi i truskawkami
Podsumowując było bardzo smakowicie, przepisy zapewne wykorzystam w swojej kuchni:)
A i jeszcze jedno zdjęcie Karoliny w oczekiwaniu na deser :)
Marce Malma dziękuję za zaproszenie.