Warsztaty przetwory domowe – Kraków

Warsztaty “Przetwory domowe” odbyły się nie tak dawno temu w Małopolskiej Szkole Wyższej im J. Dietla. 

Warsztaty prowadził Jerzy Sobieniak – kucharz orkiestra.

Zaczęliśmy jak zwykle od opisu jak robić konfitury, przetwory, jak je pasteryzować, co ze sobą łączyć a co nie.. multum wiedzy. 

A potem było gotowanie – jedna grupa robiła curry a druga przetwory. Ja znalazłam się w tej drugiej i gotowałam z Agnieszką i Anią. Zrobiłyśmy chutney z lekką hinduską nutą .

warsztaty kulinarne

( przepis na chutney na zdjęciu ) Wszystko było dodawane na oko. 

A potem był czas na jedzenie wszystkich przygotowanych dań 

jedzenie

Wszystko znikało w zastraszającym tempie ;) Było smakowicie, dziękuję za zaproszenie !

 

 Zdjęcia dzięki uprzejmości Ani z bloga Życie od kuchni