Warsztaty serowarskie w Wańczykówce.
Warsztaty serowarskie odbyły się w piękny październikowy weekend w uroczym Krzeszowie, k. Kamiennej Góry.
Pojechaliśmy tam grupą osób, które są członkami Stowarzyszenia Małopolskich Blogerów Kulinarnych, było nas w sumie 9 osób. 9 osób, które chciałby poznać wszystkie tajniki związane z robieniem serów.
Na zdjęciach – dojrzewające sery, znalazłam ten zrobiony w moje urodziny :)
Kolejne zdjęcie to Sylwek Wańczyk przekładający sery w formach, a ostatnie zdjęcie to małe serki Kamyk Sudecki otoczone w popiele. Pyszne !
A tu tylko kilka dyplomy, rekomendacja Slow Food dla p. Wańczyków za ich genialne sery !
A tu kilka zdjęć z tego jak nas Lucyna karmiła :) Co było na naszym stole!
Wszystko własnoręcznie przygotowane.
A taki obrazek też często można było zauważyć ;)
To były 3 wspaniałe dni spędzone na robieniu serów, ze wspaniałymi widokami. Było cudownie
A wracając część z nas zobaczyła jeszcze przepiękne miejsce całkiem niedaleko Kamiennej Góry czyli Gospodarstwo Agroturystyczne Pustelnik. Miejsce naprawdę urokliwe, nadające się na rodzinny pobyt, na sesję zdjęciową, na koncert .. oj długo by wymieniać. Jeśli będzie w tamtych okolicach odwiedźcie, albo jedźcie tam na urlop !
Kiedy następne warsztaty? Chętnie wziełabym udział..
Witam, jest szansa na wiosnę .. na pewno tu będą wieści na ten temat.
pozdrawiam !