warzywa zapiekane z gorgonzolą

Myśląc o tym co dzisiaj rano ujrzałam za oknem, to niestety ostatnie momenty na taką kolację.

Kolację złożoną z warzyw naszych polskich, w części,druga część to zagraniczny bakłażan, do tego sery, śmietana i kalorie pochłaniane z miłością w oczach.

 

Warzywa zapiekane

Warzywa zapiekane z gorgonzolą 

  • Cukinia w plasterki
  • Bakłażan w plasterkach obsmażony na oliwie na patelni grillowej
  • Pomidory pokrojone w plastry
  • Cebula w plasterki pokrojona
  • Czosnek przeciśnięty przez praskę wymieszany ze śmietaną
  • Gorgonzola w drobne cząstki porwana
  • Sól
  • Pieprz

Poukładać warzywa w takiej kolejności w jakiej mamy ochotę, zalać śmietaną, porozkładać gorgonzolę, doprawić – zapiec. Delektować się smakiem boskim, boskim smakiem warzyw i sera.

Smacznego :)

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *