Myśląc o tym co dzisiaj rano ujrzałam za oknem, to niestety ostatnie momenty na taką kolację.
Kolację złożoną z warzyw naszych polskich, w części,druga część to zagraniczny bakłażan, do tego sery, śmietana i kalorie pochłaniane z miłością w oczach.
Warzywa zapiekane z gorgonzolą
- Cukinia w plasterki
- Bakłażan w plasterkach obsmażony na oliwie na patelni grillowej
- Pomidory pokrojone w plastry
- Cebula w plasterki pokrojona
- Czosnek przeciśnięty przez praskę wymieszany ze śmietaną
- Gorgonzola w drobne cząstki porwana
- Sól
- Pieprz
Poukładać warzywa w takiej kolejności w jakiej mamy ochotę, zalać śmietaną, porozkładać gorgonzolę, doprawić – zapiec. Delektować się smakiem boskim, boskim smakiem warzyw i sera.
Smacznego :)