Wędlina z papryką z szynkowaru

Wędlina z papryką to kolejna propozycja przy wykorzystaniu szynkowaru. Wędlina lekko się rozsypuje, ale nie wpływa to na smak jest naprawdę smakowita.

Wędlina z papryką

  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 papryki ( czerwona i żółta)
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • kumin, papryka chilli,
  • sól, pieprz,

szynka z papryka

Papryki opiekamy w nagrzanym piekarniku, mają być czarne, wtedy wkładamy je szybko do woreczka foliowego, zamykamy go, a po chwili otwieramy i delikatnie ściągamy spaloną skórkę. Kroimy paprykę w paski.

Piersi z kurczaka płuczemy pod zimną wodą, osuszamy i kroimy w szerokie pasy.

Układamy w szynkowarze na zmianę z papryką i posypujemy przyprawami wymieszanymi z żelatyną.

Całość zamykamy i gotujemy przez 60 minut we wrzącej wodzie. Po tym czasie wyjmujemy wędlinę, zostawiamy do ostudzenia, a potem wyciągamy z szynkowaru i kroimy w plastry.
Smacznego !

 

Inne przepisy z szynkowarem.

 

Szynkowar pochodzi z firmy Tradismak :

tradismak.pl

 

2 myśli na temat “Wędlina z papryką z szynkowaru

  1. Weroniko, ale co w nie niedietetycznego ? Pierś z kurczaka chuda, papryka zdrowa, a że trochę przypraw ;) zapewniam że mniej niż w sklepowych wędlinach :)

Możliwość komentowania jest wyłączona.