Zapiekane warzywa czy może być lepszy czas żeby je przygotować, jak nie sierpień gdy na placu warzyw multum ? Szybkie do przygotowania danie. Smaczne i zdrowe !
Tak też powstał i ten mój obiad.
Zapiekane warzywa
- 1 mały bakłażan
- 1 mała cukinia
- 1 pomidor lima
- 1/2 sera camembert
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 opakowanie sera mozzarella w kulkach
- 1 arkusz papieru do gotowania Saga
Przygotowujemy małą formę ( u mnie okrągła silikonowa) wykładamy ją papierem. Bakłażana i cukinię myjemy i kroimy w plastry. Na dnie układamy plastry bakłażana, potem plastry pomidory, camembert pokrojony w plastry, pomidory i cukinię. Całość skrapiamy oliwą z oliwek. Wstawiamy do piekarnika na 160 C na 25 minut. Ja całość przygotowałam wieczorem, rano zapakowałam do pojemnika i zabrałam do pracy. W pracy całość podgrzałam w mikrofalówce i dodałam do całości 1/2 opakowania mozzarelli. A całość jeszcze skropiłam oliwą którą zabrałam z domu. Mozzarella dodała całość chrupkości, mniam !
Pyszny i smaczny obiad.
Przy okazji przypominam o konkursie :
wygląda apetycznie. Bardzo lubię zapiekane warzywa, dzisiaj będę piec paprykę.
Pozdrawiam:)
Bardzo smakowite są te warzywka :)
Uwielbiam takie pieczona warzywa. Pyyyyszności, choć ja wybieram ostry lazur :-)
dziękuję i polecam :)