Gault&Millau Polska Tour Kraków 2015

Gault&Millau Polska Tour Kraków 2015 czyli spotkanie najlepszych szefów kuchni regionu małopolska-śląsk-podkarpacie odbyło się w dniu 7.09 w salach hotelu Starego w Krakowie. 

 

szef kuchni kraków

Spotkaniu towarzyszyło zaproszenie przedstawiające całe przedsięwzięcie, gdy zjawiłam się w Hotelu Starym w poniedziałek w okolicach godziny 10:30 sale już powoli zapełniały się znanymi mi twarzami z restauracji, Top Chefa czy gazet lub innych programów telewizyjnych. Bo, tak szczerze mówiąc czy zawsze idąc do restauracji zastanawiasz się kto stoi za twoim daniem ? Ja, tak! 

Wracając do gali – zaczęło się od przemowy szefowej polskiej edycji Gault&Millau Polska czyli Justyny Adamczyk i współprowadzącego Pawła Lorocha. 

A potem tadam, tadam pierwsza kategoria Szef Kuchni Tradycyjnej trafił do Przemysława Bilskiego z restauracji Pod Nosem. 

przemyslaw bilski pod nosem

Każdemu wręczeniu nominacji towarzyszył pokaz w wykonaniu Szefa. 

 

luiza trisno ramen by yellow dog

Następna kategoria to Kobieta Szef i tu królowała Luizy Trisno z Ramen Girl of Yellow Dog. 

Nagroda Młody Talent – powędrowała do Daniel Myśliwca z Zazie Bistro. 

daniel mysliwiec zazie bistro

 

Szef kuchni jutra to nagroda dla Przemysława Błaszczyka – Mañana Bistro & Wine Bar . 

 

PRZEMYSŁAW BŁASZCZYK – Mañana Bistro & Wine Bar

 

i ostatnia nagroda Szef Roku  powędrowała w ręce Marcina Filipkiewicza w restauracji Copernicus. 

Nagroda Szef Roku- MARCIN FILIPKIEWICZ – RESTAURACJA COPERNICUS

 

Zółty przewodnik wydawany przez Gault&Millau pokazuje najlepsze restauracje w kraju, opisuje też ciekawe miejsca noclegowe, oraz przybliża i opisuje nam najlepsze produkty bo od nich zależy dobra kuchnia. 

Można też było odwiedzić stoiska np. p. Mądrego z przepysznymi wędlinami, Macro z owocami morza, kawę od Nespresso .. 

Bardzo to było sympatycznie, dziękuję za zaproszenie ! 

Zdjęcie od Organizatora Gali.