Gault&Millau Polska Tour Kraków 2015 czyli spotkanie najlepszych szefów kuchni regionu małopolska-śląsk-podkarpacie odbyło się w dniu 7.09 w salach hotelu Starego w Krakowie.
Spotkaniu towarzyszyło zaproszenie przedstawiające całe przedsięwzięcie, gdy zjawiłam się w Hotelu Starym w poniedziałek w okolicach godziny 10:30 sale już powoli zapełniały się znanymi mi twarzami z restauracji, Top Chefa czy gazet lub innych programów telewizyjnych. Bo, tak szczerze mówiąc czy zawsze idąc do restauracji zastanawiasz się kto stoi za twoim daniem ? Ja, tak!
Wracając do gali – zaczęło się od przemowy szefowej polskiej edycji Gault&Millau Polska czyli Justyny Adamczyk i współprowadzącego Pawła Lorocha.
A potem tadam, tadam pierwsza kategoria Szef Kuchni Tradycyjnej trafił do Przemysława Bilskiego z restauracji Pod Nosem.
Każdemu wręczeniu nominacji towarzyszył pokaz w wykonaniu Szefa.
Następna kategoria to Kobieta Szef i tu królowała Luizy Trisno z Ramen Girl of Yellow Dog.
Nagroda Młody Talent – powędrowała do Daniel Myśliwca z Zazie Bistro.
Szef kuchni jutra to nagroda dla Przemysława Błaszczyka – Mañana Bistro & Wine Bar .
i ostatnia nagroda Szef Roku powędrowała w ręce Marcina Filipkiewicza w restauracji Copernicus.
Zółty przewodnik wydawany przez Gault&Millau pokazuje najlepsze restauracje w kraju, opisuje też ciekawe miejsca noclegowe, oraz przybliża i opisuje nam najlepsze produkty bo od nich zależy dobra kuchnia.
Można też było odwiedzić stoiska np. p. Mądrego z przepysznymi wędlinami, Macro z owocami morza, kawę od Nespresso ..
Bardzo to było sympatycznie, dziękuję za zaproszenie !
Zdjęcie od Organizatora Gali.