Gotowanie z marką Sorenti

Kilka tygodni temu dostałam zaproszenie do wspólnego gotowania z marką Sorenti. A jako, że uwielbiamy makarony zgodziłam się ochoczo. I tak to w ostatnią niedzielę spotkałam się z dwiema moimi Przyjaciółkami Kasią i Anią i z ich Rodzinami, no bo jak to gotować pyszności i z rodziną się nie podzielić.

Marka Sorenti zaproponowała, że przyślą wszystkie składniki i tak też się stało.
W pięknie spakowanej paczce znalazły się makarony, butelka wina, parmezan, zioła
( duży wybór ) i przepyszne pomidorki koktailowe, orzechy i film na DVD.
Mi zostało tylko dokupienia sera ricotta i ucztę można było zacząć przygotowywać.
Gotowały Ania z Kasią i ja oraz mój syn Michał.
Makaronów były w sumie trzy rodzaje:
Kolanka z twarożkiem i orzechami
Penne z sosem arrabiata z Sorenti
Penne z sosem bolońskim z Sorenti
Ale przepis podam Wam na makaron dla dorosłych czyli Kolanka z twarożkiem i orzechami.
  • 1 opakowanie kolanek Sorenti
  • 180 gr twarożku ( ricotta)
  • 150 g pomidorków koktailowych
  • 2 łyżki rozdrobnionych orzechów włoskich
  • 60 g parmezanu
  • 20 g masła
  • kilka łyżek mleka
  • 2-3 łyżki szczypiorku
  • sól, pieprz
A przepis brzmiał : Zmiksuj twarożek z mlekiem na gładką masę. Dodaj szczypiorek i wymieszaj. Roztop na patelni masło i delikatnie przyrumień na nim orzechy. Dodaj pomidorki koktailowe pokrojone na pół i duś przez około 5 minut. Ugotuj makaron al dente. Wymieszaj na patelni z sosem. Dodaj twarożek i dobrze wymieszaj. Posyp parmezanem. Podawaj gorące.
Powiem szczerze, że polecam to danie jest pyszne, nigdy wcześniej nie jadłam takiego makaronu :) – mniam  ! Danie wpisało się w nasze domowe menu.
Jak widać na zdjęciu talerze były puste, miski też .. wszystko zniknęło. Na pożegnanie każda rodzina dostała po torbie zielonej ekologicznej z produktami Sorenti i płytą z przepisami.
Było smakowicie.