Jabłka na ciepło – prosty przepis na deser !

Jabłka na ciepło, pyszny deser do przygotowania prawie w pięć minut.

Ja przygotowałam te jabłka wieczorem, potem zapakowałam do pudełeczka i zabrałam do pracy. Jako, że w pracy powiedziałam wraz z koleżanką pass słodyczom wymyśliłam że popołudniu musimy zjeść coś dobrego.. bo wtedy jest najgorzej, jeśli chodzi o słodycze:) 

 

jabłka na słodko

 

Jabłka na ciepło ( porcja dla 2-3 osób ) 

  • 2 jabłka 
  • 2 łyżki migdałów 
  • 2 łyżeczki miodu
  • kilka jagód goji 

 

Jabłka przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne łyżeczką. W blenderze zmieliłam migdały ( można dać już zmielone ) przełożyć je do otworów po gniazdach nasiennych, na wierzchu położyć po 1/4 łyżeczki miodu i na nim jagody goji. Wstawić jabłka do mikrofalówki na 3 minuty i lekko je „podgotować „. Zapakować do pojemnika lunchowego, zamknąć pojemnik jabłka jeszcze zmiękną pod wpływem pary  i jagody goji staną się  bardziej miękkie. W pracy wyjąć na talerz, podgrzać w mikrofalówce i zjeść :)) Pyszna przekąska  / podwieczorek. 

 

Jabłka można napełnić też innymi orzechami, rodzynkami, morelami .. przed nami kolejne testy :) 

4 myśli na temat “Jabłka na ciepło – prosty przepis na deser !

Możliwość komentowania jest wyłączona.