Muffiny wytrawne

Muffiny wytrawne jadłam ostatnio w sobotę przygotowane przez Pawła z bloga Gotowanie z pasją, które przygotował specjalnie na nasze spotkanie w radiu KRK w trakcie audycji. I przypomniałam sobie, że prosto je zrobić, że pyszne są .. i tak powstały te z tego co było w lodówce pod ręką. Polecam i na zimno i na ciepło są pyszne.   muffiny wytrawne Muffiny wytrawne 

  • 3 jajka
  • 3/4 szklanki mleka
  • 15 dkg mąki pszennej
  • 15 dkg mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1 łyżka siemienia lnianego złocistego 
  • 5 pomidorów suszonych w oliwie
  • 1 opakowanie fety
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia Winiary
  • pieprz do smaku

Mleko wymieszać z jajkami, mąki wymieszać razem dodać mleko z jajkami i mieszając dodać pokrojoną w kawałki fetę, jak i pokrojone pomidory oraz siemię lniane doprawić, wymieszać ( nie za dokładnie). Rozgrzać piekarnik do 180C, ciasto przełożyć do formy na muffiny, wstawić do piekarnika piec ok. 50 minut w 160C. muffiny z fetą i suszonymi pomidorami