Warzywa z sosem balsamicznym

Warzywa  z sosem balsamicznym.

Rzut oka na lodówkę o…są warzywa… no to szybciutko zrobiłam warzywa z sosem balsamicznym.

 

Warzywa z sosem balsamicznym

 

  • cukinia
  • cebula
  • czosnek
  • bakłażan
  • papryka
  • ocet balsamiczny – 1 łyżka
  • oliwa – 1 łyżeczka
  • miód – 1/2 łyżeczki

Potrzebna jest jeszcze patelnia najlepiej grillowa.

Cukinię,bakłażana i paprykę myjemy. Cukinię i bakłażana kroimy w plasterki, paprykę w paski. Cebulę w piórka, czosnek drobno.
Oliwę z octem i miodem – mieszamy i podgrzewamy minutkę w mikrofalówce – lepiej się połączą, dodajemy czosnek, mieszamy.

Na rozgrzaną patelnię wrzucamy warzywa pokrojone i pędzelkiem smarujemy mieszanką octu z oliwą, miodem i czosnkiem. Smażymy do przyrumienienia.

Pyszne!

 

Jedna myśl na temat “Warzywa z sosem balsamicznym

Możliwość komentowania jest wyłączona.