czyli szybkie babeczki z piekarnika ciepłe, pachnące w sam raz do porannej kawy lub herbaty.
Składniki :
-
2 żółtka
-
2 białka
-
2 łyżki cukru
-
szklanka otrębów pszennych pomieszanych z zarodkami pszennymi
-
1/2 szklanki płatków owsianych
-
4 kopiaste łyżki mąki
-
2 łyżki oleju
-
cukier waniliowy
-
1 łyżka proszku do pieczenia
-
3 łyżki kokosowych wiórkó
-
1 łyżeczka maku
-
2 łyżeczki płatków migdałowych
-
2 łyżki rodzynek
( czyli wszystko to co mamy przeważnie w domu i przy ciastkach wchodzi nam pod ręce ;)
Żółtka ucieramy z cukrem, po chwili dodajemy olej i ucieramy dalej, dodajemy cukier waniliowy i dalej ucieramy/ mieszamy. Po chwili dodajemy płatki i otręby oraz mąkę i mieszamy dalej. Po chwili wsypujemy wiórki kokosowe (łyżeczkę zostawiamy), płatki migdałowe i rodzynki. Wszystko mieszamy i dodajemy ubitą pianę z białek. Delikatnie mieszamy i przekładamy łyżką do foremek muffinowych. Posypujemy z wierzchu wiórkami kokosowymi i makiem. Pieczemy około 35 minut w 180 C.
Smacznego ! Są pyszne, zdrowe i pachnące !