Biała kiełbasa, uwielbiam ją w każdej postaci.
Ostatnio wracając z pracy, byłam na zakupach i zauważyłam białą kiełbasę.
i już wiedziałam co do niej dodam, jak ją zrobię … i jechałam z tą myślą do domu :) i tak też zrobiłam po powrocie.
Wyszła pyszna, aromatyczna.
Biała kiełbasa z piwną cebulą
- biała kiełbasa
- 1 szalotka
- 1 cebula
- 250 ml piwa jasnego
- 4 łyżki miodu gryczanego
- świeżo zmielony pieprz
Na patelnię nalewamy piwo, wrzucamy poszatkowaną w piórka cebule oraz dodajemy miód. Dodajemy kiełbasę, przykrywamy pokrywką i zostawiamy tak na jakieś 8-9 minut. Potem przekładamy kiełbasę na patelnię grillową i przypiekamy przez chwilę ( dla pasków na kiełbasce) .
Podajemy z cebulą .. jak dla mnie pyszne i nic więcej mi nie trzeba do szczęścia.
Smacznego !
Uwielbiam:)
:)
Podoba mi się takie połączenie!
:) było pyszne !