Biszkopty z kremem truskawkowym

Dzisiaj zrobiłam pyszny deser, naprawdę.

Najpierw upiekłam małe okrągłe biszkopty.

Biszkopty:

  • 5 jajek
  • 120 g mąki
  • 150 g cukru

Jajka ucieramy z cukrem na kogel mogel, do białości.Do tego dosypujemy mąkę mieszamy. I ja dałam ciasto do małych okrągłych foremek. Upiekłam na złoty kolor.

Pomysł na krem do tych biszkoptów zrodził się sam.

A jako, że kilka dni temu zgłosiła się do mnie Pani z f-my Delecta z propozycją przeprowadzenia testów kremów do ciast Delecty, to właśnie ten krem zrobiłam. Krem truskawkowy. ( Dla Was też mam niespodziankę przeczytajcie do końca ;) )

Robi się go banalnie szybko, trzeba dodać jogurt i mleko wymieszać mikserem i jest gotowy.

Nałożyłam na biszkopty krem, udekorowałam świeżo zerwanymi porzeczkami.

Zaskoczył nas efekt, szczerze mówiąc. Nigdy wcześniej nie używałam takich kremów ( jak wiecie robię mało tortów i ciast ). Byli u nas nasi Przyjaciele i wszystkim naprawdę bardzo smakował. Polecam :)

A jako, że mam jeszcze jeden krem cytrynowy  oraz niespodziankę – to podaruję to osobie, którą wylosuję w przyszłym tygodniu spośród osób które zostawią komentarz do tego wpisu :)