U mnie w tym roku na stole zapewne pojawią się jajka faszerowane :)
Jajka faszerowane
Składniki:
- jajka ugotowane na twardo
- jogurt naturalny 3- 4 łyżki
- sól, pieprz
- cebula ( drobno pokrojona)
- pesto zielone 1 łyżka
- koncentrat pomidorowy Pudliszki 1 łyżka
- ogórek konserwowy
- grzybki marynowane
- foremki Vafini ( czyli oszukiwane skorupki ;) )
Jajka ugotowane na twardo obieramy ze skorupek i drobno siekamy, dodajemy poszatkowaną cebulę i jogurt naturalny. Przygotowaną masę rozdzielamy do 4 miseczek i do każdej dodajemy po łyżce naszych dodatków czyli do jednej miseczki dodajemy pesto, do drugiej koncentrat pomidorowy,a do trzeciej pokrojonego w kosteczkę ogórka konserwowego, do ostatniej czwartej porcji nie dodajemy nic . Mieszamy, doprawiamy ewentualnie i nakładamy do wafelkowych foremek. Dekorujemy wg własnego pomysłu ziołami, odrobinką koncentratu pomidorowego, oliwkami. Podajemy.
Smacznego !