Jajka faszerowane

U mnie w tym roku na stole zapewne pojawią się jajka faszerowane :)

Jajka faszerowane
Składniki:
  • jajka ugotowane na twardo
  • jogurt naturalny 3- 4 łyżki
  • sól, pieprz
  • cebula ( drobno pokrojona)
  • pesto zielone 1 łyżka
  • koncentrat pomidorowy Pudliszki 1 łyżka
  • ogórek konserwowy
  • grzybki marynowane
  • foremki Vafini ( czyli oszukiwane skorupki ;) )
Jajka ugotowane na twardo obieramy ze skorupek i drobno siekamy, dodajemy poszatkowaną cebulę i jogurt naturalny. Przygotowaną masę rozdzielamy do 4 miseczek i do każdej dodajemy po łyżce naszych dodatków czyli do jednej miseczki dodajemy pesto, do drugiej koncentrat pomidorowy,a do trzeciej pokrojonego w kosteczkę ogórka konserwowego, do ostatniej czwartej porcji nie dodajemy nic . Mieszamy, doprawiamy ewentualnie i nakładamy do wafelkowych foremek. Dekorujemy wg własnego pomysłu ziołami, odrobinką koncentratu pomidorowego, oliwkami. Podajemy.
Smacznego !