Oj, zimno było ostatnio gdy wracałam z pracy. Jechałam autkiem i myślałam co tu zjeść po powrocie i raz wyszła mi taka szybka kolacja.
Kurczak z winogronami
- Udko z kurczaka ( mięso oddzielone od kości )
- 1/2 małej cebuli
- kilka winogron jasnych
- odrobina cukru brązowego
- pieprz
- oliwa
Mięso pokroić w kawałeczki. Na patelni rozgrzać oliwę wrzucić mięso, cebulę i podsmażyć po chwili dodać przekrojone na pół winogrona i posypać cukrem brązowym ( mniej niż 1/2 płaskiej łyżeczki). Przykryć pokrywką i pozwolić by wszystko się lekko poddusiło. Po chwili doprawić do smaku pieprzem świeżo zmielonym. I gotowe. Smacznego !
A Od-kuchni – poproszę o adres na email – nagroda za pomysł na wykorzystanie litchi – czeka :)
I do usłyszenia pewnie dopiero w niedzielę lub poniedziałek, bo dzisiaj wyruszamy z dziećmi do Wwy gotować z Pudliszkami.