Dostałam kilka dni temu od znajomego dwie paczki pierogów, z prośbą powiedz szczerze co myślisz .. hmm.. wchodzę w to.
Pierogi które dostałam są ręcznie robione w Pierogarni Piaski w woj. lubelskim.
Pierogi przyjechały zapakowane w plastikowe pudełeczka, oklejone ładną i czytelną etykietą.
Z etykiety dowiemy się, że warzywa użyte do farszu są hodowane na naturalnych nawozach, że pierogi są bez konserwantów.
Pierogi są gotowe do użycia, odgrzania, odsmażenie .. ja swoje przysmażyłam na patelni z odrobiną oleju.
Próbowałam pierogów z kapustą i grzybami – mój smak, dobrze doprawione , drugie to były pierogi ze szpinakiem i serem typu feta – też bardzo smaczne. Dane mi było spróbować po 1 szt, bo resztę w tempie ekspresowym zjadły moje dzieci.
Jeśli, więc gdzieś na swojej drodze spotkacie pierogi z Pierogarni Piaski bierzcie, bo smaczne i z dobrych składników zrobione .
A kto pracuje w Piaskach? Mój J :)
:)
też sprawdziłam ten produkt.dla mnie przepyszne.jadłam z serem na słodko i ruskie.