Przepis na boczniaki z własnego zbioru

Ha, pogoda dla nas nie najlepsza czyli deszcz, mokro ..ale jak się okazuje dla boczniaków najlepsza z najlepszych. Myśleliśmy, że balot padł, a tu proszę .. balot ożył i takie cuda wczoraj na nim odkryłam [ ilość była hurtowa tu tylko 2 sztuki ]. A do tego jajka od naszych kur, czyż to nie piękny początek cudnego dania ??

Smażone boczniaki

  • boczniaki
  • jajka
  • tarta bułka
  • olej rzepakowy
  • sól

 

Grzyby pokroić w mniejsze kawałki, jajka roztrzepać z dodatkiem soli. Na patelni rozgrzać olej. Boczniaki panierować w jajku i tartej bułce i smażyć na patelni. Genialne !

 

boczniaki zbiór

A już w sobotę spotkanie blogerów, ma być ciepło i pięknie .. będą też boczniaki :) Kto jeszcze chętny ? Zapraszam ! [ szczegóły na blogu w poprzednim wpisie ]

9 myśli na temat “Przepis na boczniaki z własnego zbioru

  1. To Wy macie swoje kury? Jakoś przegapiłam rok temu. Bawcie się jutro dobrze, będziemy z Wami myślami. A boczniaki pierwsza klasa.

  2. ano mamy :) .. może w zeszłym roku były już oddane do znajomych dla tego ich nie było – teraz mamy 6 kur i koguta:)

Możliwość komentowania jest wyłączona.