Spotkanie z Presidentem ;) tak moje dzieci nazwały tą kolację – wzorując się na jednej z ostatnich reklam.
Tym razem w kolacji uczestniczył przepyszny ser President L’Aromatique kupiony w Biedronce za całe 7,99 – serdecznie go polecam jest przepyszny a z takim dodatkami to już niebo w gębie ;)
Spotkanie z Presidentem
- 1 ser President L’Aromatique
- 1 łyżka miodu
- kilkanaście owoców suszonej żurawiny
- kilkanaście sztuk orzechów laskowych
Camemberta wyjąć z pudełeczka odwrócić do góry nogami tak aby można było odwinąć go z papierka. Wkładamy ser raz jeszcze do pudełeczka ale tak aby papierek był na dole i po bokach ( widać na zdjęciach ). Nakłuwamy ser delikatnie widelcem w kilku miejscach i rozsmarowujemy miód i układamy żurawinę i orzechy. Wstawiamy tak przygotowany ser do piekarnika nagrzanego do 180 C na 10-15 minut zależy od piekarnika tak naprawdę, ser ma być miękki i pływający wręcz. Podajemy ciepłego z łyżeczkami, lub np z kawałkiem bagietki i wyjadamy zawartość pudełeczka.
Do tego sera podałam ( dla dorosłych ) czerwone wino MV Azul, które dostałam ze sklepu Pod Pretextem. Wino bardzo dobrze sprawdziło się – jest koloru ciemnej wiśni, aromat intensywny. Polecam !
A cały tym daniem uczciliśmy pojawienie się nowego członka naszej rodziny czyli Franka – Olu, Marcinie gratulacje :)
Wygląda przepysznie. Camemberta na słodko jeszcze nie jadłam, ale Twój się prezentuje znakomicie. Mam jeden krążek w lodówce, myślę, że niebawem wypróbuje przepis
ależ pycha! Uwielbiam!