Truskawki odkryłam na nowo, nowy smak .. zapytacie jak to ?
Ano, bardzo prosto, wspominałam o takim pomyśle w tym wpisie, a teraz wypróbowałam go ze świeżo kupionymi truskawkami.
Składniki:
- truskawki
- sos octowy z octem balsamicznym z Modeny *
Płuczemy truskawki osuszamy je, polewamy lub moczymy w sosie octowym i jemy natychmiast.
Są genialne w smaku naprawdę, serdecznie polecam !
* Sos octowy z octem balsamicznym z Modeny -mój jest z Lidl’a – dostałam go kiedyś z Lidla w paczce. [ Pełna nazwa : Crema a base di „Aceto Balsamico di modena igp ” classica.]
słyszałam nie raz o takim połączeniu ale odwagi brak do spróbowania.. ale skoro smakują mi tryskawki z pieprzem to czemu by i takie miały nie smakować ??
oo widzisz a ja będę musiała z pieprzem spróbować :)
do sałaty je z mango ;-)
super pomysł !
O tak! To są świetne połączenia. W ubiegłym roku napełniałam sosem balsamicznym maliny (przepis jest u mnie, polecam!) :-)
ooo tak .. to już wiem gdzie ja to widziałam:D
Ja juz jadłam takie zimą i do tego świeżo zmielony pieprz….miodzio:-)
muszę koniecznie spróbować :) a z pieprzem też uwielbiam, odkryłam to połączenie w tamtym roku, lepsze niż z cukrem :)
Ja polecam posypać to jeszcze odrobiną świeżo mielonego pieprzu :-)
właśnie je jem z pieprzem i octem balsamicznym .. boski smak :)
Ciekawy pomysł:))
:)
Muszę wypróbować to połączenie:)
polecam :)