Wafle na słodko

Tak kochani moi mili, na Facebooku wybiło 300. Czyli 300 osób dodało mojego bloga do lubianych miejsc. Bardzo, bardzo mi miło i zapraszam kolejne osoby.

A dzisiaj z tej okazji coś słodkiego, coś co zajmuje tylko chwilkę czyli :

Pischinger czyli coś co pamiętam od wczesnych lat dziecięcych, coś słodkiego i pysznego.

Potrzebujemy :

  • masę krówkową – kaimak z OSM Gostyń ( najlepsza nasza ulubiona)                   (oczywiście możemy gotować puszkę mleka skondensowanego słodzonego przez 2 godzin, potem czekać aż wystygnie.. ale tak jest szybciej i wygodniej )
  • wafle
  • nóż

Otwieramy puszkę, nożem nabieramy masę smarujemy wafel i kładziemy następny smarujemy, wafel i tak do końca ostatniego wafla nie smarujemy. Czekamy aż wafle dobrze się skleją i kroimy ostrym nożem. Jemy :)

Dodaj komentarz