Warsztaty dla kobiet to propozycja wydarzenie w których miałam przyjemność wziąć udział 10.03 w godzinach wieczornych.
Na początku pan Dawid Wengliński ( szef kuchni w Moo Moo ) opowiedział nam jak kupować polędwicę, jaką wybierać, na co zwracać uwagę, o stopniach wysmażenia steków, jak je rozróżniać. A Grzegorz Jóźwik ( trener personalny i dietetyk) opowiadał nam o przyprawach, ziołach jak je dobierać, jak działają na nasz organizm.
I tak dowiedziałam się m.in, że kurkumina (kurkuma ) dobrze wpływa na trawienie tłustych potraw, a chilli najagresywniej atakuje nasz własny tłuszcz w organizmie, a kardamon za to pobudza trawienie.
Potem dostałyśmy do spróbowania roladki z cukinii ( dla mnie ich defektem było to że były zimne, bo na ciepło powinny być wspaniałe.
Później każda z nas dostała po plastrze pieczonego rostbefu i zaczęła się zabawa w przyrządzanie danie z jego wykorzystaniem. Ja pokroiłam mój plaster na cienkie paseczki i zrobiłam roladki z grillowanym bakłażanem i cukinią. Były smakowite ! i moje roladki zostały wybrane przez p. Dawida jako najlepsze danie.
Ciesze się, że byłam na tych warsztatach, fajnie było poznać nowe blogerki, nowe osoby i przypomnieć sobie trochę faktów o ziołach i nie tylko.
A tu Ania w oczekiwaniu na moment kiedy można będzie zjeść swoje dzieło :)