Warzywa tajin – warzywa duszone w Tajin

Warzywa tajin – czyli warzywa duszone w garnku zwanym Tajin.

 

Jak już ostatnio wspominałam zakochałam się w garnku Tajin, zrobiłam w nim warzywa.

warzywa duszone w tajin

Składniki:

  • pomidory
  • czosnek
  • papryki kolorowe
  • boczek wędzony

Boczek wędzony pokroiłam w kosteczkę nie za drobną, czosnek obrałam i pokroiłam w plasterki, pomidory i paprykę umyłam i również pokroiłam. Wszystko zostało włożone do garnka skropione oliwą i już. Zostało na noc w garnku stojąc na palenisku z żarem.

Rano, okazało się że boczek wytopił się, warzywa udusiły, było pyszne. Karolina wylizywała talerz przed każdorazowym nałożeniem nowej porcji – Mamo, tak żeby żadna kropla smaku mi nie uciekła.:)

i przypominam o konkursie

Dodaj komentarz