Bakłażany opłukałam, przekroiłam na pół i ponacinałam lekko, skropiłam oliwą i wstawiłam do piekarnika na jakieś 35 minut.
Gdy bakłażany się piekły wzięłam 10 dkg orzechów, 3 duże ząbki czosnku i zmiksowałam to razem na drobną masę. Po upieczeniu bakłażanów wyjęłam je z piekarnika i wyjęłam miąższ, który zmieszałam z masą orzechowo – czosnkową. ( jak to pięknie pachnie ). Wypełniłam bakłażany wstawiłam ponownie dopiekarnika i posypałam po chwili startym serem kozim przywiezionym z Krzeszowa.
Po około 10 minutach bakłażany zostały podane i w ciągu chwili zjedzone .. są pyszne !
A ten przepis znalazłam na ugotuj.to a przypomniał mi on o malutkich rulonikach zrobionych z bakłażanów z orzechami i czosnkiem, które gdzieś w jakiejś restauracji jadłam :)