Bakłażan zapiekany z gorgonzolą czyli kolacja na szybko.
- Bakłażan
- Cukinia w plasterki
- Czosnek (2 ząbki) w plasterki
- Cebula w plasterki
- Pomidory w plasterki
- Boczek wędzony 3 plastry
- Gorgonzola – pokruszona ;)
Bakłażana pokroiłam w plastry i obsmażyłam na oliwie z oliwek. W naczyniu ułożyłam bakłażana potem boczek, cukinia, cebula, pomidory, sól, pieprz i podpiekłam dosyć porządnie w piekarniku mocno nagrzanym. Po czym posypałam gorgonzolą i znowu chwila w piekarniku. Oooo goście idą .. no to podajemy, nie zdążyłam zrobić porządnych zdjęć .. bo wszystko zniknęło….. dobre było:)
Polecam też przepisy na :
bakłażan faszerowany z portalu Winiary
zapiekanka z bakłażanów z portalu Winiary