Bakłażan zapiekany z gorgonzolą

Bakłażan zapiekany z gorgonzolą czyli kolacja na szybko.

  • Bakłażan
  • Cukinia w plasterki
  • Czosnek (2 ząbki) w plasterki
  • Cebula w plasterki
  • Pomidory w plasterki
  • Boczek wędzony 3 plastry
  • Gorgonzola – pokruszona ;)

Bakłażana pokroiłam w plastry i obsmażyłam na oliwie z oliwek. W naczyniu ułożyłam bakłażana potem boczek, cukinia, cebula, pomidory, sól, pieprz i podpiekłam dosyć porządnie w piekarniku mocno nagrzanym. Po czym posypałam gorgonzolą i znowu chwila w piekarniku. Oooo goście idą .. no to podajemy, nie zdążyłam zrobić porządnych zdjęć .. bo wszystko zniknęło….. dobre było:)

 

Polecam też przepisy na :

bakłażan faszerowany z portalu Winiary

zapiekanka z bakłażanów  z portalu Winiary

Dodaj komentarz