Deser z mleka skondensowanego – kuchnia brazylijska

Deser z mleka skondensowanego.

 

deser z mleka

 

Deser z mleka skondensowanego

  • 2 puszki mleka skondensowanego słodzonego
  • 2 „puszki” mleka 3,5%
  • 4 całe jajka


Karmel robiony już w formie z kominkiem : 7 łyżek  cukru  wsypać do  formy  z kominkiem  i na  małym  ogniu  rozpuścić  i rozsmarować  na  ściankach  formy.  Nie  musi  być idealnie! Nie dodawać  wody!

Do  ostudzonej  formy  wlać  ubitą  ze  wszystkich  składników  mikserem  masę.
Formę  włożyć  do  garnka  z  gorącą  wodą  (  kąpiel wodna  )  i  do
piekarnika  na  ok.  70  min.,  temp. 210 C. Sprawdzić  patyczkiem.

Schłodzić.

Nożem  o okrągłym  zakończeniu  przesunąć  po  wewnętrznych  ściankach  formy,
nakryć  dużym  talerzem  i  odwrócić . 


deser z mleka skondensowanego

Uwaga ode mnie .. znika błyskawicznie :) 

 

Dodaj komentarz