Chińskie szybkie danie obiadowe

Chińskie szybkie danie obiadowe to jest to. Ja uwielbiam takie jedzenie, pachnące, sycące i proste, a przy okazji dzieci same mogą sobie je odgrzać.

 

Danie chińskie z sosem sojowym Blue Dragon

Chińskie szybkie danie obiadowe

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cm plasterek imbiru
  • 1/2 opakowania ( ok. 250 gram ) mieszanki warzywnej chińskiej mrożonej
  • 2 torebki ugotowanego ryżu
  • 1 łyżka sosu ostrygowego Blue Dragon
  • 2 łyżki sosu sojowego Blue Dragon
  • pieprz
  • olej

 

Pierś z kurczaka opłukałam i osuszyłam ręcznikiem papierowym, pokroiłam w drobną kostkę. Cebulę i czosnek obrałam i drobno posiekałam. Imbir obrałam i również posiekałam. Na patelni rozgrzałam olej, podsmażyłam imbir, cebulę i czosnek, po chwili dodałam kurczaka i wszystko razem przez chwilę smażyłam, dodałam mieszankę warzywną oraz sos ostrygowy i sos sojowy wszystko razem wymieszałam i dusiłam aż warzywa były miękkie a kurczak uduszony, wtedy wymieszałam wszystko ze świeżo ugotowanym ryżem. Wyszło przepyszne i pachnące. Posypałam z góry ziarenkami sezamu.

 Smacznego !

2 myśli na temat “Chińskie szybkie danie obiadowe

Dodaj komentarz