Ciasta i desery – Gotowanie krok po kroku.
Ciasta i desery to kolejna książka w serii Gotowanie krok po kroku. Już kiedyś pisałam o tej serii przy Kuchni Włoskiej, teraz seria doczekała się wznowienia wraz z nową okładką, a w moje ręce trafiła książka o ciastach i deserach.
303
Co lubię w tej serii ? Lubię to, że każdy przepis rozpisany jest dokładnie Krok po kroku. Zdjęcia przemawiają własnym głosem wręcz, czyli patrząc na zdjęcie już wszystko wiesz. Wiesz co i jak z sobą połączyć by móc przygotować krem angielski, mus cytrynowy czy ganasz czyli krem czekoladowy. A może wolisz przygotować ciasto jogurtowe albo ciasto marchewkowe ? Z tą książką to naprawdę proste. Na kolejnych stronach nauczysz się jak zrobić muffiny owsiano – jabłkowe, flan z ciastem czy deser Charlotte z biszkoptami i musem czekoladowym. I tak naprawdę już po przeglądnięciu książki, masz od razu ochotę przygotować składniki ze zdjęć i rzucić się w wir gotowania, pieczenia czy zagniatania ciasta.
Rozdziały w książce to :
KREMY I SOSY
Kremy
Sosy i dodatki
PROSTE PRZEPISY NA PROSTE CIASTA
Ciasta klasyczne
Desery czekoladowe
Wypieki amerykańskie
CIASTA RÓŻNE
CIASTECZKA
TARTY
Książkę polecam wszystkim tym, którzy chcieliby zacząć piec, ale się boją że to trudne, ale również i tym którzy już z ciastami są zaznajomieni.
Sięgnijcie też po kuchnię włoską z tej serii.. więcej o niej tu.
Ciasta i desery
Gotowanie krok po kroku
Marianne Magnier – Moreno
stron 57
cena 29.90
Dziękuję Wydawnictwu RM za dostarczenie książki do recenzji.