Ciasteczka z migdałami

Ciasteczka z migdałami, prawie jak bezy, prawie jak makaroniki ;) pyszne, chrupiące do herbatki akurat.. znikły w zastraszającym tempie w brzuchach moich dzieci :)

 

Ciasteczka z migdałami 

  • 4 białka
  • szczypta soli
  • 4 łyżki cukru
  • 4 łyżki tartych migdałów BackMit

 

ciasteczka z migdałami
ciasteczka z migdałami

 

 

Białka ubijamy na sztywno wraz ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodajemy po 1 łyżce cukru a na koniec gdy piana będzie już ubita dodajemy migdały i ostrożnie mieszamy łyżką. Blachę  do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i łyżką nakładamy naszą masę, łyżka koło łyżki zachowując min. 1,5 cm odstępy. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C i w takiej temp. pieczemy ciasteczka przez 5 minut, potem zmniejszamy temperaturę do 160 C i tak pieczemy kolejne 20 minut / uwaga ciasteczka mają się lekko przy brązowić/ . Ciasteczka zostawiamy do ostygnięcia w piekarniku.

2 myśli na temat “Ciasteczka z migdałami

  1. prawie ;) ale bardzo smaczne i już powtórka była .. i kolejne zamówione:)

Możliwość komentowania jest wyłączona.