Ciasto francuskie ze szpinakiem

Ciasto francuskie zawijane czyli jak przemycić szpinak na talerzu :):)

ha.. pomysł był prosty i wyszło pysznie :)

Ciasto francuskie ze szpinakiem ( zawijańce ze szpinakiem)

  • Szpinak mrożony 1 opakowanie
  • 4 ząbki czosnku
  • sól pieprz
  • ciasto francuskie
  • biały serek homogenizowany
  • żółtko
  • mleko 1 łyżka

Szpinak udusić w garnku na łyżce wody, dorzucić połowę przeciśniętego przez praskę czosnku doprawić solą i pieprzem, poddusić wspólnie. Na koniec duszenia dorzucić pozostały czosnek zamieszać, wyłączyć gaz.

Jak szpinak wystygnie wymieszać go z serkiem i taką masę rozsmarować na cieście francuskim.
Ciasto rozłożyć w swoją stronę dłuższym częścią i nałożyć masę zwinąć całość dosyć mocno i kroić na plastry ostrożnie przełożyć na blachę do piekarnika.

Posmarować plastry mieszanką żółtka z mlekiem i upiec na jasnobrązowy kolor.

Smacznego ,

Dodaj komentarz