Truskawkowy sorbet z likierem Kahlua.
To mikro deser który sądzę, że zostanie w naszym domu na długo, długo .. Nie mrożony w naszej rodzinie nosi nazwę ” Cubelek” a mrożony to sorbet truskawkowy.
Podałam go w kształcie kwiatka lub serduszka.
Składniki:
truskawki duży pysznych takich ukochanych czerwcowych
cukier / ew. słodzik
likier Kahlua ( wersja bezalkoholowa kawa schłodzona )
Truskawki myjemy, dosypujemy trochę cukru i miksujemy i przelewamy do silikonowych foremek na lód np. z Ikei. I zamrażamy.
Wyciągamy z foremek ( prosto i bez bólu ;) ) i podajemy polane likierem Kahlua ( max. 1 łyżeczka u mnie było na porcję ) lub kawą, albo sam.
Pyszne ! Odświeżające smak w ustach i pozwalający się cieszyć życiem i danym momentem.
A teraz takie serce ofiarowuję Wam :)