Ciepłe i pyszne śniadanie niedzielne .. oj, tak moja rodzina jest jak zawsze na tak. Dzisiaj właśnie było takie śniadanie ciepłe i pyszne i szybkie w przygotowaniu. Przepis jest bardzo podobny do tostów francuskich, ale w tej wersji jest zdecydowanie mniej tłuszczu a więcej aromatów.
Zapiekane tosty pełne smaku
- kilkanaście kromek tostowych
- 750 ml mleka
- skórka z jednej cytryny
- 2 łyżki cukru waniliowego
- 2 łyżki masła
- maliny ( mrożone zmiksowane)
- 4 łyżki brązowego cukru
- 4 jajka

Rozgrzewamy piekarnik do 180 C.
Jajka wymieszać z mlekiem, skórką cytrynową, cukrem waniliowym oraz 2 łyżkami brązowego cukru.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Ułożyć kromki chleba tostowego, na nich ułożyć maliny, wszystko zalać z góry przygotowanym płynem i posypać pozostałym brązowym cukrem.
Wstawiamy do piekarnika na 40-50 minut, aż wszystko pięknie się zapiecze i zarumieni.
Mniam, pyszne śniadanie.
taki pudding chlebowy jest rzeczywiście idealny na niedzielne leniwe śniadanie :)
Wygląda bardzo pysznie, śniadanie idealne:-)
fajny pomysł , na odmianę sniadaniowego menu:)
Zaciekawił mnie Twój przepis! Super, skorzystam w sezonie ze świeżymi malinami!