Dżem porzeczkowo – kokosowy.
Dżem porzeczkowo – kokosowy
Składniki
- Porzeczki czerwone ok. 0,5 kg
- cukier ok. 0,5 kg
- woda – 3 łyżki
- wiórki kokosowe ok. 1 garści
Porzeczki przepłukałam przełożyłam do garnuszka dodałam 3 łyżki wody i zagotowałam, dodałam cukier i wymieszałam porządnie. Całość gotowała się około 1 godziny. Po tym czasie dodałam wiórki kokosowe zamieszałam i pozwoliłam się wszystkiemu połączyć przez ok. 2 minut. W międzyczasie przygotowałam słoik i miseczkę. Do słoika przelałam dżem a do miseczki to co pozostało. Spróbowałam i .. odpłynęłam .. wyszło genialne.
Przyjechałam z pracy, chciałam zrobić zdjęcia pełnej miseczki, a tu reszteczki, reszteczki więc może zdjęcie nienajlepsze.
Tak, tak dziękuję Karolinie, bo ona napuściła me kubki smakowe na ten smak. Smak porzeczek czerwonych i kokosa. Pyszne!