frittata ze szparagami

Oczywiście przepis pobrany Kuchenna szkoła przetrwania 
i bardzo za niego dziękuję :) Frittata ze szparagami w obrazkach :)

frittata
Polecamy pyszne było :)

  • 6 jajek
  • 100g wędzonego łososia
  • 1/3 kostki białego sera
  • 5-7 zielonych szparagów
  • łyżka posiekanego koperku
  • sól,pieprz

Szparagi oczyścić, odkroić stwardniałe końcówki i podgotować na parze przez 5-6 minut. Łososia pokroić w małe kawałki.
Jajka wbić do miseczki, ubić, doprawić solą i pieprzem, wylać na patelnię lekko przetartą oliwą. Wrzucić szparagi, pokruszyć ser, a na to rozrzucić kawałki łososia i posypać koperkiem. Przykryć pokrywką. Smażyć ok. 10 minut na małym ogniu.

Smacznego!

 

 

Dodaj komentarz