Gofry – jedno z ulubionych śniadań moich dzieci. Szybkie, proste i daje pole do popisu jak chodzi o dodatki.
Gofry
- 2 jajka
- 2 szklanki mąki
- 2 szklanki mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 30 ml oleju
- 1 łyżka cukru
- szczypta soli
Jajka rozbijamy – do jednej miski białka do drugiej żółtka. Do żółtek dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie dodajemy do masy.
Gofrownicę rozgrzewamy i pieczemy w niej gofry.
Podajemy z ulubionym dodatkami.
Nie tylko dzieci je lubią :D Mogłabym jeść gofry na każde śniadanie podobnie jak Twoje pociechy ;)
:)
Polecam gofry belgijskie na drożdżach :) Duużo smaczniejsze wg mnie i mojego syna :D
oj, trzeba będzie wypróbować :) dziękuję !