Jesienne zapiekane warzywa

Wczoraj na obiad zapragnęłam warzyw, warzyw jesiennych, ale ciepłych z jakimś sosem i tak zapadła decyzja.

Cukinię, cebulę oraz czosnek obrałam i pokroiłam w plasterki, do tego poszły pomidory też w plasterki. Sięgnęłam po gruszkę obrałam i pokroiłam w miarę drobno i to wszystko ułożyłam w naczyniu żaroodpornym. Lekko posoliłam, posypałam pieprzem i zalałam jogurtem naturalnym wymieszanym z łyżką śmietany. A na to ułożyłam kawałeczki drobne sera gorgonzola i posypałam bazylią.

Wstawiłam do piekarnika na około 25 minut i zapiekłam całość.

A potem  już tylko jadłam ;) oczywiście nie sama .. było pyszne i tak myślę czy dzisiaj nie będzie powtórki :)

A i przypominam o akcji dla Kubusia baner prowadzący do aukcji po prawej stronie :) ode mnie jest chleb Dukana :) zapraszam licytujcie !

 

Dodaj komentarz