Kanapka z pieczoną łopatką, oj tego mi brakowało :) Kilka dni temu dotarła do mnie zakupiona przeze mnie książka Gastronomia Ekonomii i zakochałam się w zdjęciu z kanapką .. tak;) dokładnie ! Tam, do kanapki zostały dodane pieczone buraki, a u mnie inny składnik ale sądzę że równie pyszny :)
Tak często z obiadu zostają resztki, wtedy zastanawiam się co z nimi zrobić, a tu prosty i pyszny pomysł.
Kanapka z pieczoną łopatką
- Ciabatta
- Konfitura z czerwonej cebuli
- Kilka plasterków pieczonej łopatki ( przepis na nią już jutro )
- cebulka dymka
Ciabattę przekroić, ułożyć na niej cebulę czerwoną na to łopatkę i posypać cebulą dymką.
Rewelacja, wykorzystanie resztki mięsa z obiadu. Po prostu genialne !
ps. zdjęcia marne, ale robione w ciemnej kuchni przy lampie błyskowej, nie było czasu na aranżację wszystkiego ;)